Press

27 February 2019

Villa Next Door 2 – Harold de Bree, SSIXS; HOK Gallery, The Hague

https://villanextdoor2.wordpress.com/2019/02/27/harold-de-bree-ssixs-hok-gallery-the-hague/comment-page-1/

27 February 2019
Jegens en Tevens -Het koper, goud en ijzerdraad tiert welig

http://jegensentevens.nl/2019/02/het-koper-goud-en-ijzerdraad-tiert-welig/

2 November 2018

Radio Interview Den Haag FM

Luiter hier / Listen here
Interview starts: 7:15 min in Dutch and later on continues in English at 24:00 min

2 November 2018

Recensie (in Dutch)

Eerste solo-expositie Jah Wobble in een van de kleinste galerieën van Nederland. HOK: Home Of Contemporary Underground in Den Haag.

Nooit eerder exposeerde Jah Wobble van zijn mixed media schilderijen buiten de UK. Voor veel muziekliefhebbers van de PUNK is Jah Wobble geen vreemde. Hij is de man van de hypnotiserende baspartijen in de beginjaren van PIL (Public Image), de band waarin oud Sex Pistol Johnny Rotten de zanger was. Beide vrienden waren opgegroeid in dezelfde verpauperde buurt in Londen, waar vaak drie gezinnen op een kluitje in de eensteense arbeiderswoningen woonden, en samen één toilet buiten in de kou deelden. Totdat deze veredelde krotten het veld moesten ruimen voor de Tower Blocks. Als betonnen reuze paddenstoelen rezen deze betonnen flats begin jaren-60 uit de grond. Grijs, zwart, ‘s avond als een zwarte monoliet met honderden verlichte ogen vanuit de ruimte neerziend op de laagbouw rondom.

Eind jaren-70 vormde deze brute architectuur de directe inspiratiebron voor het al even brute post-punk geluid van PIL. En uiteindelijk nu ook voor de schilderijen van Jah Wobble. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Jah Wobble naar Nederland is gekomen met Tower Blocks en Other Symmetries. Een mix van asymmetrische symmetrieën, waarin alle kleuren van de regenboog uiteenspatten, en stemmige Tower Blocks, de een nog somberder dan de andere. “Het komt van allemaal van diep van binnen, of ik nou muziek of gedichten maak, of de kwast, mijn stiften of paint brush pak. Op de grens van kinderachtigheid en dwangneurose, maar dat kan mij geen zak schelen. Ik werk snel en smijt wat ik voel opkomen op het doek. Er is geen tijd te verliezen”.

Jah Wobble kwam zelf afgelopen vrijdag 2 november over uit Manchester om de expositie te openen. Hij heeft goede herinneringen aan Nederland, waar hij in de jaren 80 zijn eerste live optredens had met zijn eigen bands, Human Condition en naderhand de Invaders of the Heart. “Tot nu toe is alles wat in Nederland gestart is uitgelopen op een succes, daarom ben ik zo blij dat mijn kunst hier nu hangt.”

HOK is een onderscheidende galerie en biedt werk aan op de rand van het gewone en ongewone en verbindt daarbij kunst, muziek en film op een manier waar andere galerieën misschien voor terugdeinzen. Bij elke tentoonstelling hoort een risogedrukt boekje in beperkte oplage gemaakt door de kunstenaar Lula Valletta, gewijd aan de dan exposerende kunstenaar, en organiseert HOK een happening. Bij Jah Wobble was het een busrit door Den Haag, richting Mariahoeve, op zoek naar onze eigen Haagse Tower Blocks. Door de bus klonk daarbij de nog niet uitgebrachte nieuwe CD van Jah Wobble, The Butterfly Effect. In Any Record aan de Geest 32A in Den Haag, voor veel Hagenaars en kenners van ver daarbuiten the finest record store there is, werd een artist talk gehouden en droeg Jah Wobble zijn gedichten voor. Van dit optreden wordt een cassette uitgebracht in de serie Counter Culture Chronicles, met distributie over de hele wereld, tot Amerika en Japan toe.

19 June 2018
Villa Next Door – Lula Valletta, Purgatorio; Hok gallery, The Hague

Now in Villa Next Door! About a new, very small gallery in The Hague and its first exhibition. Works by Lula Valletta at HOK gallery.

Read more: https://villanextdoor.wordpress.com/2018/06/19/lula-valletta-purgatorio-hok-gallery-the-hague/

(This interview is in English)

2 June 2018
Jegens en Tevens – De beklimming van Purgatorio

copyright: Jegens en Tevens
A full HOK

“En opnieuw is Den Haag een expositieruimte rijker. Op 1 juni opende HOK Gallery, een piepkleine ruimte gelegen één meter boven straatniveau, maar geheel gewijd aan de ondergrondse beeldcultuur. En geworteld in de zondige muzikale underground scene waaruit de galeriehoudster haar kunstenaars put.” by Frits Dijcks of Jegens en tevens

De beklimming van Purgatorio – Jegens en Tevens
(This interview is in Dutch)